Henkilökohtaista palvelua jo yli 70 vuotta!

Turun Optillinen Liike Oy perustettiin 1953. Perustaja Aarto Viherkoski loi toiminnallaan liikkeelleen hyvän maineen. Voidaan sanoa, että 1960-luvulle mentäessä Turun Optillinen Liike oli ”se” paikka, mistä itseään kunnioittavat turkulaiset hankkivat silmälasinsa.

Ennen nykyajan villiä kilpailua, oli tapana että kokonaiset perheet hankkivat sukupolvien ajan silmälasinsa ”henkioptikoltaan”. Optikon ja asiakkaiden välille syntyi erityinen palvelusuhde, joka nykyään on harvinaista. Optikon työ oli pitkälle käsityötä. Esim. silmälasilinssi leikattiin muotoonsa erityisillä linssipihdeillä, jotka edelleen kuuluvat optisen pajan perustyökaluihin.

Yliopistonkadun ilme oli varsin erilainen. Aurinko paistoi päivisin suoraan Turun Optillisen ikkunoista sisään, sillä nykyisen Stockmannin tilalla oli vain yksikerroksinen puutalo. Liikkeessä olikin aika ajoin varsin lämmin tunnelma – sananmukaisesti – kun useampi seitsemästä työntekijästä asiakkaineen asioi yhtä aikaa pikkuruisessa myymälätilassa.

Optisen alan ”kasvattajaseura”

1990 liike siirtyi Jukka-Pekka Silénin omistukseen.

Jukka-Pekka oli aloittanut työntekijänä jo vuonna 1973 ja tunsi asiakaskunnan paremmin kuin hyvin. Moni optisella alalla merkittäväänkin asemaan noussut optikko on hakenut ammattitaitonsa Turun Optillisesta Liikkeestä. Aarto Viherkoski veti liikettään tinkimättömästi ammattitaito edellä ja se taas teki yrityksestä halutun työpaikan. Vielä nykyäänkin kasvatit tapaavat toisiaan vapaamuotoisen ”Tollin Kollit” –yhdistyksen puitteissa.

Liiketoimintaympäristö optisella alalla oli kiristynyt huomattavasti, mutta yksilöllisellä palvelulla ja erikoistumalla vaativiin moniteholinsseihin, Turun Optillinen Liike pysyi kilpailussa mukana.

Turun Optillinen Liike tänään

Nykypäivään Optillisen omistus siirtyi sukupolven vaihdoksella.

Jukka-Pekan poika, Henri Silén oli jatkanut isänsä ammatissa ja haettuaan ensin kannuksensa muiden palveluksessa, otti Turun Optillisen toiminnan vastuulleen vuonna 2006.

Vuodesta 1953 samassa osoitteessa, lähes alkuperäisessä asussaan palvelevat optikkoliikkeet ovat Suomessa harvassa. Voi olla, että Turun Optillinen Liike on lajissaan jopa ainoa. Jos et ole ennen käynyt Yliopistonkatu 27 kurkistamassa, niin tervetuloa. Tunnelma, sekä tarmokas, mutta ystävällinen palvelu yhdistettynä tämän päivän laadukkaisiin tuotteisiin ovat lyömätön yhdistelmä!

 ”Pikkuruisen parempi pikkuruinen optikkoliike”

Yliopistonkatu 27 B
20100 Turku
(Stockmannin pääovia vastapäätä)
Katso kartta »
Palvelemme
Ma–Pe 9-17
Kesälauantait suljettu

HUOM! Juhannusviikolla palvelemme ma-ke 9-17  to 9-14

 

 

Copyright © 2024 Turun Optillinen Liike, created by Webu.fi