Aurinkolasit

Aurinkolasit kaikkiin tilanteisiin ja tarpeisiin.

Vaikka kaikkien aurinkolasien perustehtävät ovat samat: suojata silmiä liialta valolta, UV-säteilyltä, heijastuksilta, viimalta ja lentäviltä roskilta & hyönteisiltä, on niiden ominaisuuksissa suuria eroja.

Nykyisin voit valita itsellesi sopivat aurinkolasit mieltymystesi ja harrastustesi mukaan. Löydät tyylisi mukaisia merkkilaseja,  eri urheilulajeihin ja harrastuksiin varta vasten suunniteltuja aurinkolaseja. Saat lasit myös yksilöidysti omilla voimakkuuksillasi, haluamillasi linssin väreillä ja tummuuksilla.

Moscot

Maui Jim

Veneily ja kalastus

Vesillä liikkumiseen ja kalastukseen soveltuvat polarisoivat aurinkolasit. Veden äärellä häikäistyminen lisääntyy merkittävästi ja polarisoidut aurinkolasit tarjoavat silmillesi UV-suojaa. Polarisoidut linssit toimivat suodattimena, jolloin kontrastit terävöityvät ja värit erottuvat selkeämmin. Myös häikäistyminen vähenee, kun kaikki valo ei pääse silmiin asti. Polarisoidut aurinkolasit auttavat sinua myös näkemään paremmin veden alle, erotat kalat ja siiman paremmin.

Hankkiessasi aurinkolasit veneilyyn, kannattaa kiinnittää huomiota linssien väriin. Harmaat ja vihreät linssit suodattavat tasaisesti kaikkia värisävyjä ja sopivat kaikenlaisiin olosuhteisiin. Ruskeat linssit poistavat parhaiten sinisiä aallonpituuksia,  parantaen kontrastinäköä ja auttaen erottamaan esimerkiksi merimerkkejä.

Vesillä ollessa myös vettä ja likaa hylkivät pinnoitteet ovat hyödyllisiä. Ne auttavat pitämään pärskyissä lasisi kirkkaina ja puhtaina.

Autoilu

Myös autoilijoiden kannattaa hankkia polarisoivat linssit. Keväällä niiden merkitys korostuu entisestään, kun matalalta paistava aurinko häikäisee kipeästi märästä tienpinnasta heijastuessaan. Polarisointi vaimentaa konepellistä, märästä tienpinnasta tai vaikka näyteikkunoista syntyviä kirkkaita valoheijastumia. Valoheijastuma saavuttaa silmän vaakasuunnassa ja sokaisee yllättäen hetkeksi. Polarisoiva linssi estää tämän päästämällä läpi ainoastaan pystysuunnassa aaltoilevan valon. Polarisoivat aurinkolasit saat halutessasi omilla voimakkuuksillasi ja monitehoina.

Kun aurinkolasit ovat juuri autoiluun sopivat ja kantajalleen räätälöidyt, ne korjaavat perusnäköä, suojaavat silmiä ja vähentävät heijastumia. Silmää suojaavien ominaisuuksien lisäksi laadukkaat aurinkolasit ovat kestävät ja taivuteltavissa käyttäjän kasvoille sopiviksi. Niihin on myös saatavilla varaosia.

Maui Jim

Oakley

Liikunta ja urheilu

Liikunta ja urheilulajit asettavat erilaisia vaatimuksia aurinkolaseille. Esimerkiksi maastopyöräilijän lasit on suunniteltu auttamaan hahmottamaan polkujen juurakkoja ja kiviä. Maantiepyöräilyn lasit taas tuovat esiin tienpinnan muutokset. Riittävän peittävät lasit suojaavat silmiä UV-säteiden lisäksi viimalta, hyönteisiltä ja roiskuvalta kuralta. Kuminauhan tai remmin avulla lasit pysyvät päässä kovassakin vauhdissa.

Golfissa oikein valitut lasit auttavat arvioimaan radan muotoja, sen kaltevuuksia ja esteitä. Puolikehyksetön malli on hyvä valinta golfiin, sillä linssien alareunan kehys saattaa häiritä lyönnin suuntaamista.  Polarisoidut linssit auttavat näkemään ympäristön terävämmin ja pallon seuraaminen lyöntien aikana helpottuu huomattavasti.

Monipuolinen valikoima

Meiltä löydät mm. Maui Jim, Tom Ford, Etnia Barcelona, Moscot, Rayban, Oakley aurinkolasit ja paljon muita merkkejä koko perheelle!

Valikoima on laaja, mutta me autamme sinua löytämään juuri oikeanlaiset lasit. Miellyttävät, näköäsi suojaavat ja omaan tyyliisi sopivat.  Myöskään lapsia ei pidä unohtaa, sillä heidän silmänsä ovat aikuisen silmiä herkemmät.

Meiltä saat myös aurinkolasit omilla voimakkuuksilla. Vaikka et normaalisti käyttäisikään silmälaseja koko ajan, saattaa hajataitteisuus ja auringonvalo yhdessä saada sinut kärsimään mm. migreenioireista. Aurinkolaseista voi löytyä apu moneen vaivaan.

Rayban

Yliopistonkatu 27 B
20100 Turku
(Stockmannin pääovia vastapäätä)
Katso kartta »
Palvelemme
Ma–Pe 9-17
La 10-14

Huom! 1.6. alkaen kesälauantait suljettu

 

 

Copyright © 2024 Turun Optillinen Liike, created by Webu.fi